Vår bærekraftsfilosofi

Vi legger stor vekt på bærekraft og bekjempelse av matsvinn. Dette er ikke bare for miljøets skyld, men vi mener også at lokale, kortreiste råvarer som bær, frukt og meieriprodukter har en overlegen smak.

Det mest omfattende matsvinnet skjer fortsatt i dag med all mat som går til spille i skog og mark. Derfor prioriterer vi egeninnhøsting av bær, frukt, sopp, ville urter og vekster. I tillegg har vi et nært samarbeid med Trøndelag Sankeri for å sikre lokale råvarer. Når det gjelder meieriprodukter, foretrekker vi Røros Meieriet. Dette er både lokalt, kortreist og økologisk – og ikke minst, det smaker fantastisk.

Sjokoladen vi bruker hovedsakelig kommer fra anerkjente produsenter som Valrhona og Cacao Barry. Dette er førsteklasses sjokolade som også kan spores tilbake til kilden. Selv chilien vi bruker i enkelte sjokolader handles lokalt hos Jim Andre Stene i Trønderlag.

En av Aleksanders grunner til å starte en sjokoladebutikk er for å kunne drive sin egen restaurant på en mer bærekraftig måte. Etter å ha jobbet på mange restauranter, hvor opptil 50% av sjokoladeproduksjonen ofte blir kastet, ønsker han å gjøre ting annerledes. Sukker, mel, nøtter og honning – alt vi bruker – er hovedsakelig økologisk.

Det gir ingen mening å skape noe for fremtiden hvis det ikke gjøres på en bærekraftig måte.

Til syvende og sist vil det ikke være noen fremtid for det du har skapt.

Når det gjelder sjokolader som ikke er helt perfekte, går i stykker eller ikke når våre standarder, selger vi dem alltid til sterkt redusert pris eller gir dem bort som smaksprøver. Her hos Eventyr går ingenting til spille. For eksempel kan en salt karamellkonfekt bli til en deilig sjokolademousse hvis man vet hva man gjør.